Много лесна рецепта за вкусни забулени яйца без мазнина. Калориите на едно забулено яйце, изчислено средно за 60гр е около 80-90 калории, плюс нискомаслено кисело мляко - 200 гр, около 50 калории, означава около 140 калории. Ако се добави едно ръжено сухарче , се получава чудесен обяд, съдържащ достатъчно белтъчини.
Продукти:
за 2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1-2 скилидки чесън
шарена сол, червен пипер
магданоз
сол, оцет
Приготовление:
В тенджерка наливаме вода до половината. Слагаме на котлона, за да заври водата. След като заври, добавяме една чаена лъжичка сол и една супена лъжица оцет. Дърпаме от котлона и счупваме две яйца от ниско. Ако счупим яйцата в силно вряща вода, има вероятност яйцата да се разкъсат на парченца из цялата тенджера. Оцетът също подпомага, яйцата да останат цели. Когато яйцата побелеят в тенджерата, връщаме на котлона, за да поврат няколко минути.
Когато изплуват на повърхността, ги вадим с решетъчна лъжица в подходяща чиния. Пресоваме чесъна в киселото мляко и покриваме яйцата с него. Ръсим отгоре с шарена сол или червен пипер.
Това е! :)
Още рецепти с яйца от блога: Бъркани яйца на сач тук: http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/03/scrambled-eggs-in-clay-pot.html
Най вкусният затворен омлет със сирене тук: http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/02/scrambled-egg-with-cheese.html
Най вкусният затворен омлет със сирене тук: http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/02/scrambled-egg-with-cheese.html
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: