Търсене в този блог

четвъртък, 21 януари 2016 г.

Желирано кисело мляко с мед и плодове \ Jellied yogurt with honey


Един много приятен, лек и засищащ десерт. Сложността се състои до толкова, колкото да се работи с желатин, но аз ще го опиша съвсем точно и мисля, че ще се получи при всеки. Калориите за една порция, според моите изчисления варират около 100-140 калории, в зависимост от плодовете с които се гарнира десертът.

Продукти:
1 кофичка нискомаслено кисело мляко 400 гр
10 гр желатин \ 1 пакетче\
2-3 с,л. мед
ванилия
вода
за гарниране:
плодове по избор
мед

Приготовление:
В купа се смесва киселото мляко с меда. 


Отделно желатинът се разтваря във вода 50 мл или да се покрие добре и малко над него.  Изчаква се десетина минути, желатинът да набъбне и да поеме водата. На вид се получава се нещо като грис халва.  След това, набъбналия желатин се поставя на водна баня \ аз слагам чашата със желатина в по-голям съд с гореща вода\.


Бъркаме желатина, докато се разтопи напълно, тоест на вид да се получи като сироп. Прибавяме разтопения желатин към млякото с меда. Разбъркваме добре. Наливаме в подходящи чашки, моите са от 100 мл. и поставяме в хладилника за няколко часа. 


След като млякото желира добре, обръщаме чашката в подходяща чинийка \ можем да си помогнем, като потопим чашата за момент в гореща вода, за да може желираното мляко, да излезе по лесно \ , гарнираме с плодове и мед на вкус. 
Да ви е сладко :)


Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: