Търсене в този блог

събота, 30 януари 2016 г.

Солена торта от ръжени палачинки \ Cake of rye pancakes

Рецепта за вкусно предястие, което ще изненада гостите Ви, с приятния си богат вкус и красив външен вид. Използвани са някои малки трикове при направата на ястието, така че ще опиша всичко подробно, стъпка по стъпка.Необходими продукти:

за палачинките:
250 грама ръжено-пшеничено брашно\ разбира се става и само с ръжено\
3 яйца
0,5л прясно мляко
сол, захар и сода по една щипка. 

за пълнежа:
100 гр лютеница
150 гр пушено сирене
150 гр месо от пушено пиле

за намазване и гарниране:
1 пакетче крема сирене
1-2 скилидки чесън
1-2 лъжици кисело мляко
маслини
2 варени яйца
черен пипер- млян
магданоз

Приготвяне:

Необходими са 7 броя палачинки. Палачинките се приготвят като от рецептата за ръжени палачинки с мед.  
С тази разлика, че на три от палачинките за солената торта, се добавят парчета топено сирене, по време на запичането на втората страна в тигана. 


Едновременно със запичането на палачинката, топеното сирене се размеква и се размазва върху нея. Три от седемте палачинки изглеждат по този начин.


В широка чиния се подреждат палачинките. Първо се слага една палачинка с топеното сирене. Върху сиренето се налагат парчето пушено пиле. Втората палачинка се поставя върху първата и се намазва с лютеница. Третата палачинка е отново с топено сирене и пушено пиле. Върху нея се слага четвъртата палачинка и се намазва с лютеница. Петата палачинка е отново с пушено сирене и пиле и шестата с лютеница. Завършва се със седмата палачинка.  В купа се разбърква добре крема сирене с кисело мляко, пресован чесън и млян черен пипер. 


Тортата се намазва с този крем от всички страни. Декорира се с варени яйца, маслини, магданоз или всичко друго, което Ви подсказва въображението. Можете да добавите кисели краставички, също напълно подходящи за тази рецепта.Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/