Търсене в този блог

понеделник, 25 януари 2016 г.

Пилешка пържола с домати \ Chicken steak with tomatoes




Продукти:
2 овкусени пилешки пържоли
5-6 големи домата
млян черен пипер
чесън
магданоз

Приготвяне:
В йенски съд  поставяме двете готови овкусени пилешки пържоли. Нарязваме или настъргваме доматите, прибавяме пресован чесън и ръсваме черен пипер. Разбъркваме добре доматения сос и изсипваме в йенския съд, около пържолите. Аз не използвам мазнина, месото пуска достатъчно, по време на готвенето. 


Печем в предварително загрята фурна на около 200 градуса до извиране на водата. Ястието остава само на собствена мазнина.  Накрая запичаме до зачервяване на месото. Нарязваме магданоз и посипваме върху ястието преди поднасяне. Много бърза и лесна рецепта. Времето за приготвяне е не повече от 30-40 мин. Една пилешка пържола около 150 грама съдържа 280 калории и много белтъчини, а 250 грама готвени домати съдържат около 60 калории. Така че, рецептата е не само лесна и бърза, но и нискокалорична и хранителна.  Можете да добавите едно чесново ръжено сухарче




Още рецепти с пилешко ТУК:





Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: