Едно чудесно леко ястие, подходящо за всеки сезон. Необходими са ви по едри гъби, нискомаслена извара , яйца домати и подправки. Приготвя се бързо, за около 30-40 минути имате вкусно и ароматно ястие, с малко калории и добре засищащо до следващото нормално хранене.
Продукти:
0,500 грама гъби \ за предпочитане големи
150 гр обезмаслена извара
50 гр кашкавал
2 яйца
5-6 малки доматчета
1-2 скилидки чесън
млян черен пипер
магданоз
2-3 супени лъжици зехтин
сол
Приготвяне:
Измиваме добре гъбите, отчупваме пънчетата им с ръка \ с ръка се отчупват от самото дъно и така се получава добре оформено легло за пълнене \. Отделно в съд, разбъркваме добре изварата, двете яйца, настъргания кашкавал, пресования чесън и черния пипер. С тази смес пълним гъбите до нивото на горния им ръб. Отгоре слагаме резенче домат, върху домата слагаме отново от сместа, да се получи калпаче. В йенска тенжерка или тавичка поливаме с една лъжица зехтин, подреждаме пълнените гъби и около тях подреждаме нарязаните пънчета от гъбите, резенчета домати и нарязан магданоз. Накрая поливаме всичко с малко зехтин.
Печем в загрята на 180 градуса фурна, до приятен загар на шапчиците на гъбите.
Калории за цялото ястие \ то е поне две порции\ - около 550
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: