Търсене в този блог

неделя, 28 февруари 2016 г.

Рецепта за здравословна зелена салата \ green salad with yogurt

 Една идея от поредицата лесни и здравословни рецепти за пролетна салата с разнообразни зеленчуци и добавка на млечни продукти. Съдържа цяла палитра от витамини, също така белтъчини и минерали,  необходими за организма през пролетта. Подходяща за различни диети за отслабване, както и за поддържане на нормално телесно тегло. Тази рецепта за пролетна зелена салата е нискокалорична и много вкусна и засищаща.


Продукти:
1 зелена салата
4-5 стръка зелен лук
2 домата
десетина маслини
100 грама извара
2-3 супени лъжици кисело мляко
2 скилидки чесън \ или два стръка зелен
магданоз, копър по желание
хималайска сол

Приготвяне:
Нарязвате зелената салата, лукът, доматите, почиствате маслините от костилките и обърквате всичко в дълбок съд. Ръсвате малко сол на вкус. Отделно смесвате изварата с киселото мляко, така че да се получи не много гъста смес, добавяте намачкания чесън, може да добавите и копър. Изсипвате млечната смес към нарязаните зеленчуци и отгоре наръсвате с магданоз.
Това е! Лесно, бързо и здравословно.