Търсене в този блог

сряда, 3 февруари 2016 г.

Най-вкусният омлет със сирене \ scrambled egg with cheese

Омлетът с яйца е може би най-известен с това, че е се приготвя бързо и лесно. Но, все пак той има тънкости, които не всеки знае. Ако искате да си похапнете вкусен омлет, трябва да спазите някои правила, през които ще ви преведа, стъпка по стъпка. Освен че е лесен и вкусен, всеизвестният омлет е и много полезен, особено ако се приготви в незалепващ тиган. Колкото по-малко мазнина се използва, толкова калориите са по-малко. За приготвянето му, освен яйца, можете да добавите сирене \ обезмаслено, обезсолено или диетична извара \, можете да добавите задушени зеленчуци, гъби или шунка. Посочената тук рецепта е със сирене и с малко зехтин. Обещавам ви, че ако го приготвяте по долупосочения начин, всички които хапнат от него, ще си оближат пръстите. :)


Продукти:

4 яйца
4 лъжици вода
150 гр сирене 
1 супена лъжица зехтин

Приготвяне:

В купа счупете яйцата. С вилица разбивате не много силно, не трябва да се получава пяна, както се разбиват яйцата за сладкиши например. Добавяте 4 супени лъжици вода \ водата е колкото е броят на яйцата, ако яйцата са две, добавяте 2 лъжици вода\. Разбърквате добре. Никога не слагайте сол в яйцата, ако искате да посолите, можете да я добавите към края на приготвянето в тигана. 


Загрявате тигана на котлона и добавяте една или две лъжици зехтин, ако не е с незалепващо покритие. Изсипвате яйчената смес в средата на тигана и тя се стича сама наоколо, а вие с разклащане регулирате посоката на сместа, така че да покрие всички краища на съда.


С дървена лопатка или решетъчна лъжица, подпъхвате отдолу и разклащате така че там да навлиза от все още течната яйчена смес. След няколко минути тя се надига, а вие продължавайте да разклащате тигана, докато не остане суха горната повърхност на омлета. 


Когато засъхне добре отгоре и се запече добре отдолу, добавяте сиренето на половината площ на омлета. 


Завивате двете половини една върху друга и изчаквате малко да се разтопи сиренето във вътрешността на омлета. 


Обръщате в подходяща чиния и гарнирате със салата според сезона.

Да ви е сладко. :)Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/