Търсене в този блог

петък, 4 март 2016 г.

Какво можем да прочетем за 90-дневната диета в интернет90 - дневната диета, е може би най-популярната диета за отслабване в момента. Както за всички диети и за тази има много положителни и много отрицателни отзиви. Тук ще напиша това, което може да се намери в интернет, в синтезиран вид. Това до колко може да е ефективна една диета за отслабване, зависи от това доколко е подходяща за даден организъм, дали се спазва стриктно и нещо, което е много важно, дали няма да нанеси повече вреди, отколкото ползи. За това, всяка диета трябва да се подхожда индивидуално, с оглед персоналните резултати.


И така, продължителността на деветдесет дневната диета е 90 дни, както се подразбира от наименованието и. Целта и е, не само намаляване на телесното тегло, но и промяна на метаболизма, за да се избегне йо-йо ефекта, след нейното приключване. Според различните източници, резултатът за тези три месеца и отслабване от 18 до 25 кг. Количеството на приеманата храна може да е нормално, но за идеални резултати би трябвало да се намали. Важно е да се следва комбинацията на храните в съответните дни. След като се приключи с диетата, е необходима почивка от поне 90 дни, след което може да се повтори, но още само веднъж.Някои източници посочват, че е възможно в първите 10 дни да не се наблюдава никакъв резултат, което не е показателно за следващите, защото е възможно в даден момент за се свалят 5 килограма за един ден. 


Закуската е задължително само с плодове, заради плодовата захар която съдържат и която е необходима за нервната система. 
Според последователите на 90 - дневната диета най-важното което трябва да се следва са циклите на метаболизма, който се определя според часовете в денонощието. 
- от 4.00 ч до 12.00 часа - цикълът на прочистванена организма
- от 12.00 до 20.00 часа - цикълът на хранене
- от 20.00 зо 4.00 ч - цикълът на храносмилане
Първият цикъл - на прочистване, се приема минимално количество храна \ задължително плодове\ по-голямо количество вода или чай. 
Вторият цикъл - на хранене, не е важно количеството на храната, а как ще се консумира тя и спазване на интервала между храненията. Белтъчния ден има интервал от 4 часа, бобовия и въглехидратния - интервал от 2 часа. Плодовият ден - консумират се повече плодове, като един плод се смята за едно хранене. Интервалът между храненията 1-2 часа. 
Третият цикъл - храносмилателен, не трябва да се яде нищо, ако се налага може да се вземе чаша вода или чай без захар, в краен случай може един плод.


Режим за дните на хранене:
Състои се от цикъл от 4 дни хранене и един воден ден на 29 - тия ден \ приема се само вода\. Т.е. 7 цикъла по 4 дни и един воден ден. 
1-ви ден - белтъчен:  приемат се яйца, мляко и млечни продукти, месо, соя, спанак, ряпа, домати, зеле, карфиол, червено цвекло .....
2- ри ден - варива и бобови: боб \ зелен и бял боб\ ориз, грах, царевица, картофи, леща....
3 - ти ден - въглехидрати - сладкиши, пица, спагети, захар ......\ както е известно, въглехидратите имат вина на повечкото ни килограми, за това е необходимо да се съблюдава строго правилната комбинация между въглехидратите\  примерно: пица със зеленчуци или плодове \ без белтъчини\, в сосовете не се добавя месо, спагети с доматен сос или сос от гъби. Този ден могат да се консумират,: сладолед, торти и сладкиши.
4-ти ден - плодове: важно е да не се смесват пловете за едно хранене. Примерно: за закуска един плод, за обяд друг плод, за вечеря трети. Разрешени са компоти с малко захар, предварително накиснати сушени плодове или пресни плодови сокове. Може да се консумират и ядки или семена в ограничено количество 20-30 грама без сол или захар. 
29 - ти ден - воден, винаги е след плодовия ден, смята се че е най-тежък но с най - голям положителен ефект. След такъв ден, може да се отслабне с 1,5-2 кг. 

Забранена е консумацията на газирани напитки и алкохол. Чай и кафе само без захар. Солта се ограничава. Вода се приема в голямо количество, но само между храненията. По време на хранене не е желателно, тъй като храната се разрежда и не се разгражда правилно. 
И последно и много важно, винаги се консултирайте с лекар или диетолог преди диета, защото може да застрашите здравето си.