Търсене в този блог

вторник, 1 март 2016 г.

Дроб сарма с пилешки дробчета

Рецепта за традиционна дроб сърма, но приготвена с пилешки дробчета. Може да търпи вариации по отношение на подправки и някои подробности в приготвянето, но общо взето резултатът винаги е отличен вкус и аромат на уникално българско ястие.




Продукти:
1 кг пилешки дробчета
1,5 кафена чаша ориз
1 връзка зелен лук
3-4 лъжици зехтин
хималайска сол
джоден
черен пипер
сминдух 
1 кофичка кисело мляко
3 яйца

Приготвяне:

Измивате дробчетата добре, ако е необходимо ги почиствате от ципи или остатъци от жлъчка \ за щастие в повечето случаи, дробчетата се продават добре почистени\. Кипвате в тенджерка около 2 литра вода и бланширате дробчетата за 10 минути. Прецеждате ги и ги нарязвате на кубчета. Нарязвате лука и го задушавате в зехтина с малко вода.  Измивате ориза и го добавяте към задушения лук, като бъркате непрекъснато, докато оризените зърна започнат да се отделят едно от друго. В тава смесвате нарязаните дробчета и задушения ориз с лука, добавяте подправките и сол на вкус. Прецеждате бульона от дробчетата  и добавяте 6 кафени чаши от него в тавата \ някои добавят по-малко или повече бульон, зависи от индивидуалния вкус\. Разбърквате всичко добре в тавата и печете в загрята фурна, до полуготовност на ориза. Приготвяте заливката с киселото мляко и яйцата и поливате със смета върху дробчетата с ориза в тавата. Печете до приятен загар на заливката. Поднася се с предпочитана салата.

Да ви е сладко.


ОЩЕ ЯСТИЯ С ПИЛЕШКО МЕСО ОТ БЛОГА ТУК 






Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/