Всички обичаме пържени тиквички, но домакините знаят колко време отнемат и какво цапане пада, докато се опържат килограм тиквички и колко бързо се изяждат. Да не говорим, за това че за повечето диети пърженето е напълно забранено, но пък ни се иска да се насладим на този вкусен пролетен зеленчук. За това е измислен по-лесен и по-здравословен вариант на това вкусно ястие и с вкус, който по нищо не му отстъпва. Всъщност вариантите са няколко, засега ще напиша единия, който ми е известен, а след няколко дни, може да кача и други варианти.
Продукти:
1 кг тиквички
5 с.л. с връх - брашно
3 с.л галета
50 мл зехтин или олио
сол
копър
кисело мляко
зелен чесън
Приготвяне:
Тиквичките се измиват, разрязват се напречно наполовина и после на филийки по дължина, с дебелина около 1-1,5 см.
Отделно в купичка се объркват брашното, галетата и солта. Можете да разбъркате всички тиквички с брашнената смес в подходяща тава или да набрашните всяка филийка по отделно и да ги наредите в намазана с олио тава или върху хартия за печене без мазнина.
Поднасяме с кисело мляко с копър и чесън. Това е - вкусно, лесно и здравословно. :)
Още рецепти със зеленчуци ТУК
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/