Търсене в този блог

четвъртък, 31 март 2016 г.

Рецепта за тиквички на фурна




Всички обичаме пържени тиквички, но домакините знаят колко време отнемат и какво цапане пада, докато се опържат килограм тиквички и колко бързо се изяждат. Да не говорим, за това че за повечето диети пърженето е напълно забранено, но пък ни се иска да се насладим на този вкусен пролетен зеленчук. За това е измислен по-лесен и по-здравословен вариант на това вкусно ястие и с вкус, който по нищо не му отстъпва. Всъщност вариантите са няколко, засега ще напиша единия, който ми е известен, а след няколко дни, може да кача и други варианти. 

Продукти:
1 кг тиквички
5 с.л. с връх - брашно
3 с.л галета
50 мл зехтин или олио
сол
копър 
кисело мляко
зелен чесън



Приготвяне:
Тиквичките се измиват, разрязват се напречно наполовина и после на филийки по дължина, с дебелина около 1-1,5 см. 






Отделно в купичка се объркват брашното, галетата и солта. Можете да разбъркате всички тиквички с брашнената смес в подходяща тава или да набрашните всяка филийка по отделно и да ги наредите в намазана с олио тава или върху хартия за печене без мазнина. 






 Поливате тиквичките с тънка струйка зехтин или олио и слагате в загрята на 180 градуса фурна. Печете до приятно зачервяване. Получават се страхотни хрупкави отвън и мекички отвътре тиквички.




Поднасяме с кисело мляко с копър и чесън. Това е - вкусно, лесно и здравословно. :)


Още рецепти със зеленчуци ТУК








Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/