Търсене в този блог

неделя, 13 март 2016 г.

Пиле с пушено сирене и гъби / chicken with mushrooms


Рецепта за пилешко месо с гъби и пушено сирене -  получава се изключително вкусно ястие, приготвя се много лесно. Една порция от 250 гр съдържа около 300 калории. Ако искате, да намалите калориите, които идват главно от пушеното сирене, можете да го замените с извара смесена с кашкавал.





Продукти:
0,500 гр пилешко месо 
300 гр гъби 
200 гр пушено сирене
2 с.л. зехтин
млян черен пипер
къри
малко хималайска сол - по желание


Приготвяне:
Пилешкото месо / от гърди или бут/ се измива и нарязва на парчета. Гъбите се разполовяват, ако са малки може да се сложат цели. Пушеното сирене се настъргва. Всичко се разбърква в подходящ съд / ще е чудесно, ако се използва гювеч/ , добавят се подправките и зехтина. Залива се с една чашка топла вода и се покрива добре с алуминиево фолио. 






Поставя се в студена фурна и се включва на 200 градуса и включен вентилатор. След около 40 минути проверявате - ако месото е омекнало, изключвате вентилатора и запичате още около 10 минути. Ако му трябва още време, можете да добавите още малко топла вода и да продължите печенето до готовност.
Поднася се с подходяща салата - едно предложение за вкусна и здравословна салата - ТУК
Да ви е сладко! :)



Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
                               https://www.facebook.com/healthy1001recipies/