Търсене в този блог

неделя, 17 април 2016 г.

Руло от филе от бяла риба / roll of white fish fillets





Рецепта за лесно, вкусно и ефектно рибно ястие. Може да се използва филето от всяка бяла риба. Съществуват различни рецепти за риба и рибни специалитети. Тази рецепта е може би най-вкусната, която аз съм опитвала за руло от риба. Не изисква някакви специални умения, така че, всеки който има желание, може да я приготви.


Продукти:
3 филета от бяла риба
3 средни картофа
2 моркова
3-4 мариновани краставички
100 гр кашкавал
1ч.ч зехтин или олио
магданоз
1-2 скилидки чесън
1/2 лимон
млян черен пипер
сол
1-2 с.л. галета


Приготвяне:
Накиснах рибните филета със черния пипер, сока от лимона и сол за 20 мин.


Сварих морковите и картофите и ги обелих и нарязах на кубчета. Добавих към тях нарязаните също на кубчета - краставички. Разбърках ги добре и ги овкусих с малко сол, черен пипер и пресован чесън. 




Разгънах първото филе с външната част отдолу, намазах го с олио и сложих една трета част от плънката в средата на рибното филе. Загънах двата края върху плънката и фиксирах с дървени клечки за зъби. Поръсих полученото руло с галета и притиснах с ръце плънката от двете страни за да се уплътни и да не излезе докато се опече.





По същия начин подготвих и останалите две рула. Сложих ги в намазнен съд за печене и ги полях с тънка струя олио. 





Сложих във фурната да се пече на 170 градуса, докато се запече леко отгоре. Извадих опечените рулца от фурната и ги покрих с настърган кашкавал. Запекох ги още около десетина минути, докато получат приятен загар. 





Поднесох със много салата и поръсих с нарязан на ситно магданоз. 
Да ви е сладко! :)




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/