Търсене в този блог

вторник, 10 май 2016 г.

Лапад с гъби и маслини



Една рецепта за пролетно ястие с лапад. Приготвя се лесно и бързо и резултатът е вкусно и здравословно ястие. Използвания булгур, допринася много за добрия вкус, още повече че съдържа много протеини, засилва обмяната на веществата в организма и подпомага лечението на сърдечносъдовите заболявания.


Продукти:
20-25 листа лапад
1ч.ч начупен булгур
1-2 моркова
4-5 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
200 гр гъби
12-20 черни маслини
1 к.ч. зехтин или олио
пресен или сух джоден
млян черен пипер
хималайска сол / или друга
кисело мляко, копър, чесън 

Приготвяне:


Почистих и нарязах лука, гъбите, чесъна и морковите. Задуших ги в тенджерка на котлона в зехтин и малко вода, докато омекнаха. Нарязах лапада на ивици и го добавих към задушените продукти на котлона.  Разбърках добре и оставих да покъкри на котлона още около 15--20 минути. Измих булгура и го изсипах към останалите продукти да се позадуши за няколко минути, сложих подправките, и нарязаните маслини. След това налях две чаши топла вода и когато завря, дръпнах от котлона и сложих капака, за да се надигне булгура. 


Поднесох с кисело мляко с чесън, може да се добави и копър. 



ОЩЕ РЕЦЕПТИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ДОМАТИ И СИРЕНЕ ТУК: http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/04/baked-potato-with-cheese-and-tomatoes.html




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/