Търсене в този блог

понеделник, 30 май 2016 г.

Пилешки бутчета с мед и горчица



Рецепта за пилешки бутчета, но може да се приготвя и с пилешки гърди или с друг вид пилешко месо. Много приятен вкус и аромат. Медът, горчицата и лимонът овкусява пилешките бутчета много деликатно. Ако обичате по пикантно, може да добавите лют червен пипер.

Продукти:
8 пилешки бутчета/ само долната част
3 с. л. горчица
3 с.л. течен пчелен мед
2-3 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 лимон
сол
черен пипер
къри 


Приготвяне:

В купичка се смесват - горчицата, медът, зехтина, пресования чесън, сокът от лимона, сол, черен пипер и къри на вкус. Бутчетата се измиват добре и се подсушават. 



Заливат се със сместа, объркват се добре, покриват се и се прибират на хладно за около 20 минути.



След това се нареждат в тава, покрита с хартия за печене 



и се слагат в загрята на 200 градуса фурна покрити с алуминиево фолио за около 40 минути / може и повече или по-малко време, в зависимост от фурната/. Просто проверете леко с вилица и ако месото се отделя лесно значи можете да махнете фолиото и да запечете отгоре. Когато кожичката стане апетитно запечена, можете да извадите от фурната и да поднесете заляти с отделения сос и подходяща салата.





Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: