Търсене в този блог

петък, 6 май 2016 г.

Медена крем пита с бисквити / Honey Cream Cake   biscuits





Един мек и вкусен сладкиш, приготвен почти без захар, с натурален мед и ягоди. Плодовете могат да са различни, според сезона.



Продукти:
1 пакет от 220 гр бисквити Житен дар
1 л прясно мляко с висока масленост
1 пакет натурално царевично нишесте - 60 гр
от 1/2 до 1 ч. ч. натурален мед - според вкуса
4 яйца
3 ванилии
300 гр ягоди
1 с. л. пудра захар
3 с.л кокосови стърготини или орехи
малко лимонов сок
малко ром

Приготвяне:

Разтворих меда на водна баня, по това време на годината натуралния мед е озахарен и е добре да се разтвори, но на водна баня, за да се запазят полезните му свойства. Разделих белтъците от жълтъците на яйцата. Разбих жълтъците заедно с нишестето и около 100 мл вода.



Отделно разбих белтъците и една лъжица пудра захар с миксер на твърда пяна, като добавих и малко лимонов сок.



Сложих млякото на котлона и щом завря налях сместа с жълтъците и варих няколко минути докато се сгъсти. Добавих разбитите белтъци с непрекъснато бъркане на котлона. Дръпнах от котлона и сложих ванилията и разтопения мед. Разбърках добре. Получи се пухкав и ефирен меден крем. Наредих половината бисквити на един ред на дъното на тавичка. 


Изсипах цялата смес върху бисквитите.



Върху сместа наредих и останалите бисквити и оставих да изстине. 



След като изстина, поръсих с рома и част от кокосовите стърготини. Подредих отгоре с нарязаните ягоди и отново поръсих със кокос. Завих тавичката с полиетиленово фолио и прибрах в хладилника за една нощ. 




На следващата сутрин имахме чудесен, мек и вкусен сладкиш. Това е. :)




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/