Търсене в този блог

неделя, 29 май 2016 г.

Пица от патладжан / Pizza eggplant




Предлагам една интересна, вегетарианска рецепта за пица от патладжани. Чудесно лятно ястие, приготвя се бързо и не се изисква кой знае какво кулинарно майсторство. Може да се поднася като предястие, като гарнитура, а защо не и като основно ястие. Нискокалорично и много вкусно, също така и ефектно, със сигурност привлича вниманието със своя апетитен външен вид.


Продукти:

2 големи патладжана
3 домата
1 червена и 1 зелена чушка / пиперка
1 глава лук
1 с.л. зехтин
200 гр кашкавал
2-3 скилидки чесън
черен пипер
шарена сол
сол на вкус


Приготвяне:
 Патладжаните се измиват и нарязват на дебели резени по дължина. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. Фурната се включва на 220 градуса, за да загрява.



След около 20 минути се измиват добре и се подсушават. Намазват се със зехтин от двете страни и се нареждат в тава върху хартия за печене. 


Тавата се слага в загрятата фурна, намалява се на 200 градуса и резените патладжани се пекат докато порозовеят отгоре и омекнат. През това време доматите се нарязват на ситни кубчета, лукът и пиперките на тесни филийки. Чесънът се пресова и се смесва с доматите. Кашкавалът се настъргва.


След това позапечените патладжани се изваждат от фурната, върху всеки резен се слагат доматите, след това половината кашкавал, наръсват се подправките, върху кашкавала се наслагват филийките лук и пиперки, после пак кашкавала и накрая се наръсва със шарената сол.



Тавата се връща във фурната и пиците от патладжани се пекат още около 20-30 минути / в зависимост от фурната/ докато се зачервят добре отгоре.


Може да се поднесат с ръжени чеснови сухарчета от рецептата ТУК 


Това е..... да ви е сладко! :) 



Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/