Търсене в този блог

сряда, 25 май 2016 г.

Палачинки от тиквички / Zucchini pancakes




Една интересна идея за рецепта с тиквички приготвени с царевично брашно. Правила съм шницели с тиквички, но се получават много мазни и пропити с олио. Така че, реших да пробвам нещо различно и в интерес на истината, резултатът надмина очакванията ми. Притесняваше ме това, дали ще останат цели и няма да се натрошат в тигана и да се получи нещо като омлет с тиквички, но всички палачинки се получиха целички, с хрупкави краища и достатъчно гъвкави за да се навият, при желание. Само първата леко се обезформи по краищата и това беше. Топли са чудесни, студени не знам как са, защото просто свършиха бързо, а и аз направих малко, като за първи път.


Продукти: 
2 средни тиквички - около 500 гр
100 гр царевично брашно - но не за качамак, а ситно смляно
50 гр пшенична галета
3 яйца
цедено кисело мляко или гъсто кисело мляко
извара
сол
чесън
копър
малко мазнина за намазване на тигана

Приготвяне:

Почистих тиквичките от дръжките, измих ги и ги нарязах на парчета. Смлях ги в блендера на миксера.





 В купа разбърках добре млените тиквички и яйцата. 


Добавих царевичното брашно, галетата, сол на вкус, 2-3 скилидки пресован чесън и нарязан на ситно копър. 



Загрях на котлона тиган с незалепващо покритие и леко го намазах с олио. Сипах три лъжици от сместа и разстлах с помощта на дървена шпатула. 



Когато се запече отдолу, обърнах палачинката с дървената шпатула. 



След като се запече и отдолу, извадих палачинката в чиния и продължих със следващите. Разбърках цеденото кисело мляко с изварата, копър и чесън и гарнирах палачинките. 






Да ви е сладко.... :)

Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/