Търсене в този блог

събота, 25 юни 2016 г.

Чийзкейк с мед и праскови






Продукти:

3 бр големи праскови или плодове от компот
250 гр сирене крема
400 гр заквасена сметана/ или цедено кисело мляко
200 гр бисквити Еверест с орехи
100 гр краве масло 
150 гр чист пчелен мед 
или 80 гр пчелен мед и 100 гр пудра захар
30 гр желатин
ванилия
ром



Приготвяне:

Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото и рома.  С получената смес се застила дъното на форма за торта и се изравнява и притиска с пръсти. Формата с блата се слага в хладилника. Две от прасковите се пасират, смесват се с крема сиренето и сметаната и всичко се разбива добре. Прибавя се меда / или мед и захар на вкус/ и ванилията. Желатина се разтваря в студена вода за пет минути и после се разтопява на водна баня. Добавя се към плодово млечната смес и се разбърква добре. Опитвате как е на сладост, защото различните видове мед, подслаждат различно. Всичко това се  изсипва във формата с охладения бисквитен блат. Формата се покрива и се поставя в хладилник за няколко часа, до желиране на тортата. Украсява се с третата праскова, нарязана на тънки резенчета. 

Това е всичко! :)





Още рецепти с плодове ТУК 






Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/