Търсене в този блог

събота, 4 юни 2016 г.

Скумрия с бира и чесън на фурна





Рецепта за вкусна риба на фурна. Може да се използва не само за скумрия, но и за друг вид риба, само трябва да се добави някаква мазнина. Приготвя се бързо и ако се препече, става с хрупкава вкусна коричка. Количеството на подправките е само ориентировъчно, ако обичате пикантно можете да сложите повече черен пипер или лют червен пипер.


Продукти: 

3 риби скумрия или друг вид
2-3 скилидки чесън 
150 мл бира
черен пипер
1ч.л. червен пипер
1 ч. л. босилек
сол


Приготвяне:
Рибата се почиства и се нарязва като пънчета. Чесънът се пресова и се смесва с млян черен пипер, босилек, сол, червен пипер и бирата. В подмазнена тава се нареждат нарязаните колелца на скумрията. Върху всяко парче се слага по една чаена лъжичка от сместа. 



Пече се на 180 градуса до зачервяване, аз я оставям малко повече, за да придобие хрупкава коричка. 



Поднася се с подходяща салата по избор. 





ОЩЕ РЕЦЕПТИ С РИБА ТУК





Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/