Търсене в този блог

събота, 16 юли 2016 г.

Картофени шницели на фурна




Рецепта за шницели от картофи - печени на фурна.  Приготвянето е лесно и не изисква особени умения в кухнята. Резултатът е: меки отвътре и хрупкави отвън картофени кюфтета, подходящи за основно хранене или гарнитура. Избягва се вредното пържене в много мазнина и съответно са диетични и по-здравословни от класическите картофени кюфтета.


Продукти:
1 кг картофи
4 яйца
100 гр сирене
1 ч. ч. галета
магданоз
копър
черен пипер
сол
малко мазнина за намазване

Приготвяне:

Картофите се измиват добре и се сваряват до омекване. Обелват се и се намачкват на пюре. 



Добавят се 2 яйца, натрошеното сирене, млян черен пипер, магданоз и копър нарязани на ситно и сол на вкус.  Сместа се омесва добре. 



Междувременно се включва фурната на 180 градуса. Две яйца се разбиват с вилица с малко вода, галетата се изсипва в чиния. От картофената смес се оформят сплеснати кюфтета, топват се в разбитите яйца и след това в галетата и се нареждат в тава, покрита с леко намазнена хартия  за печене. Поръсват се с малко олио и се пекат в загрятата фурна. 



Когато се запекат и зачервят приятно се изваждат от фурната. 


Поднасят се топли,с кисело мляко с чесън и копър или със салата по желание. 
Да ви е сладко!




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/