Търсене в този блог

вторник, 4 октомври 2016 г.

Печени круши с мед, орехи и стафиди






Чудесен десерт с любимите круши, един вкусен есенен плод, който може да се похапва както свеж, така и вложен в различни десерти. Тази рецепта не съдържа захар, плодовете са подсладени единствено с пчелен мед. Вкусни и ароматни печени круши с добавка на сос от цедено кисело мляко, подходящ за пълноценна закуска за малки и големи, както и за различни диети. По време на пости, маслото може да се замени с олио и да не се заливат с кисело мляко.



Продукти:

3 круши
една шепа стафиди
4-5 ореха
1/2 кафена чаша ром
канела
карамфил
1 ч.ч. цедено кисело мляко - по желание
1с.л краве масло или олио
пчелен мед



Приготвяне:
Стафидите се накисват в рома за около половин час. Крушите се отрязват на половина и се изчистват от семките. Нареждат се в йенска тенджерка или друг огнеупорен съд - намазан с 1 лъжица мазнина. 






Изчистените круши се пълнят със накиснатите стафиди, слага се половин орехова ядка, поръсват се с канелата. Заливат се с рома от стафидите. Карамфилът се слага около крушите - в рома на дъното на съда. Добавят се 2-3 с.л. вода и се поставят във фурната. 





Крушите се пекат около 25-30 минути на 180 градуса. По време на печенето ги поливам със соса веднъж или два пъти. Ако сосът изври, може да се добави още вода. 






След като поизстинат се заливат с пчелен мед. Поднасят се със сос от цедено кисело мляко и счукани орехи - по желание.






Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във        ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/