Търсене в този блог

неделя, 9 октомври 2016 г.

Печено сирене с мед и орехи / grilled cheese with walnuts and honey

Рецепта за едно интересно предястие, което е познато с екзотичен сладко-солен вкус, коeто никак не е за пропускане. Не само вкусно, но е и чудесна идея за рецепта за бързо и лесно приготвяне, при неочаквани гости или за домакини, които нямат много време за кухнята. Продукти:
250 гр сирене
счукани орехи
пчелен медПриготвяне:


Аз първо си приготвям "чинийките" от фолио, но могат да се използват и малки подходящи съдчета от керамика или огнеупорно стъкло. Отрязвам едно парче, голямо колкото лист А4. Сгъвам на четири и после прегъвам страничните бордове, за да се получи твърда и стабилна формичка с желаната дълбочина.  Сиренето се реже на филии - дебели около 1-2 см. Формичките се намазват с олио или зехтин. Резените сирене се поставя в тях, всяка формичка се залива с две лъжици пчелен мед и се наръсва със счуканите орехи. 


Пекат се в предварително загрята на 200 гр фурна, докато орехите се запекат. Запеченото сирене поема напълно меда и се получава страхотен сладко-солен вкус, а в кухнята се носи невероятен аромат на мед и печени орехи.

                                       Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във        ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/