Търсене в този блог

неделя, 13 ноември 2016 г.

Тиква с мляко




Рецепта за чудесен десерт с тиква. Никак не е труден за приготвяне, много вкусен  и приятен, подходящ за есенно зимния сезон, когато наличието на пресни плодове и зеленчуци е силно ограничено.



Продукти:
1 кг тиква - изчистена 
1 л прясно мляко
5 яйца
фруктоза, стевия или захар на вкус
ванилия



Приготвяне:
 Тиквата се нарязва на парченца и се сварява в малко вода до омекване. 




Омекналата тиква се пасира в тава и се подслажда на вкус. 



В купа се разбиват яйцата и се добавя прясното мляко и ванилията. 



Млечната смес се добавя към пасираната тиква и всичко се разбърква добре.



Тавата със сместа се пече в загрята фурна на 180 градуса, до леко зачервяване. Получава се пухкаво леко кремче, което се реже на парчета и се поднася гарнирано по желание. Аз съм му добавила цедено кисело мляко, сурови слънчогледови ядки и школадови пръчици. 




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във                ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/



Още една рецепта с тиква - Печена тиква с ром и мед - виж ТУК