Търсене в този блог

вторник, 29 ноември 2016 г.

Палачинки от соево мляко с мед, на сач






Рецепта за вкусни и здравословни палачинки, печени на глинен сач. Разбира се, сачът не е задължителен, резултатът е чудесен и при изпичане на  тиган с незалепващо покритие. Описание как да си направим соево мляко, може да се види ТУК . Тези палачинки са чудесна закуска през постите, соевото мляко е богат източник на протеин и на омега3 и 6 мастни киселини. Рецептата тук е с яйце, но то може да се пропусне от веганите и от тези, които спазват строги пости. Комбинацията с пълнозърнесто брашно тип "Грахам", обогатява тази рецепта фибри и витамин Б и я прави чудесен избор за различни диети или просто за хора, които се стремят да се хранят здравословно.




Продукти за една доза:
1  яйце
1 ч.ч от 250 мл - соево мляко
1 ч.ч. от 250 мл - брашно тип Грахам
1 щипка сол
1 щипка захар
олио за намазване на сача
1 ванилия 
канела
пчелен мед



Приготвяне:
Яйцето се разбива, добавя се соевото мляко, пресятото брашно, щипка сол, щипка захар и подправките на вкус. Ако мислите да гарнирате палачинките със солена плънка, може да пропуснете ванилията и канелата. 






Трябва да получите гъста каша. Тъй като грахамът може да се различава като състав, може да се наложи, да добавите още малко мляко или брашно, за да се получи необходимата гъстота. 
Сачът или тиганът се нагрява, само се намазва с мазнина и тестото се налива с лъжица докато съдът се покрие. Палачинките се пекат от двете страни. 






Получават се страхотни мекички палачинки, които се заливат с мед или се гарнират според вкуса. 








Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/