Търсене в този блог

събота, 11 март 2017 г.

Пилешки дробчета задушени в йенска тенджера




Още една бърза рецепта за заети домакини. Пилешките дробчета се задушават с лук и моркови в йенска тендежера на котлона. Приготвянето отнема около 30 минути. Не се пържи, задушава се с малко вода, докато остане само на мазнина. Тези, които казват, че ако дробчетата не са пържени не са вкусни, обикновено си облизват пръстите, когато им се поднесе това ястие. Тайната на добрия вкус, се състои в това, ястието да се задушава докато остане на мазнина. След това се отваря капака и се бърка още 5-10 минути, след което се отстранява от котлона. Аз изключвам котлона и оставям съдът върху него, докато изстине, като разбърквам отвреме-навреме.

Продукти:
500 гр пилешки дробчета
2-3 глави червен лук
2-3 моркова
2 с.л. доматено пюре или 1-2 средни домата
2 с.л зехтин или олио
сол на вкус
черен пипер
чубрица
балканска шарена сол - по желание, аз я обожавам :)
магданоз


Приготвяне:
Дробчетата се измиват, почистват и се оставят да се отцедят. Лукът се нарязва на ивици, морковите на полукръгчета. В йенската тенджера всичко се смесва, без доматите и магданоза.
Налива се един пръст вода на дъното.



Захлупва се с капака, слага се на котлона и се включва на средна степен. Ястието трябва да се загрява постепенно, заради йенския съд. След като започне да се задушава, котлонът се намалява още и се оставя да къкри, като се разбърква отвреме-навреме. След около 10-15 минути се добавят и доматите, ако са пресни.  Щом морковите омекнат и ястието остане само на мазнина, се добавя доматеното пюре / ако ползвате такова вместо пресни домати/, капакът се сваля и се оставя още 5-10 минути, на котлона като се разбърква леко.




 Накрая се поръсва с нарязания магданоз. 



Поднася се много салата, според сезона. 
Да ви е сладко! :)


Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/