Търсене в този блог

понеделник, 6 март 2017 г.

Зелена салата с риба и авокадо






Рецепта за вкусна, свежа и лека салата. Изключително здравословна и нискокалорична, може дори да се консумира като основно ястие. Авокадото е източник на ненаситени мазнини, подпомага елиминирането на лошия холестерол, освен това се ползва в много диети за отслабване. Комбинацията от зеленчуците в тази рецепта и рибата е изключително полезна и здравословна. 


Продукти:
1 бр авокадо
1 зелена салата
3-4 стръка зелен лук
200 гр сладка млечна царевица
200 гр риба - печена, варена или пушена
1с.л зехтин
сол
лимон
магданоз


Приготвяне:

Авокадото се почиства от костилката и кората, реже се на парчета и се поръсва с лимонов сок, за да не потъмнее, зелената салата се измива добре и се нарязва на ивици. Зеленият лук също се почиства и измива добре и се нарязва. В купа се разбъркват всички продукти, овкусяват се със зехтина, солта, лимона и се поръсват с магданоз. 





Може да се добавят начупени парчета от ръжени,чеснови сухарчета от рецептата ТУК





Салата с царевица - може да се види ТУК



Свежа пролетна салата - рецептата е ТУК. 




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/