Търсене в този блог

петък, 31 август 2018 г.

Паниран хек на фурна




Рецепта за печен, паниран хек, може да се панира и друга риба по същия начин, стига да е подходяща за тази цел. Използвана е малко мазнина. Хекът е бяла риба, така че по желание, може да се ползва и повече олио от посоченото в рецептата, стига да не броите стриктно калориите. Но, искам да отбележа, че дори и с малко мазнина се получава доста добър резултат.


Продукти

2 средни риби хек
2-3 яйца
4 с.л. царевично брашно
2 с.л. галета
2 с.л. пшеничено брашно
4 с.л. зехтин или олио
млян черен пипер
сол

Приготвяне:
Размразената риба се почиства и измива добре. Нарязва се напречно на парчета. Посолява се и се ръсва малко черен пипер. 


В купичка яйцата се разбиват с вилица. В две чинийки се подготвят царевичното брашно и смес от галетата и пшениченото брашно. 


Подходяща тавичка се покрива с хартия за печене. Парчетата риба се овалват първо в царевичното брашно, после се потапят в яйцата и накрая в сместа от галета и брашно. Подреждат се в тавичката и всяко парченце се полива с тънка струйка олио. Ако остане от яйцата, можете да го изсипете в тавичката. Получава се много вкусна печена коричка на дъното на тавата. 


Пече се в загрята на 180 градуса фурна, до зачервяване на рибните парчета. 


Поднася се с много салата, според сезона. 



Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:
                                     https://www.facebook.com/healthy1001recipies/