Рецепта за вкусно и здравословно ястие, подходящо за всеки сезон, стига да имате замразени зеленчуци във фризера през зимата. Аз използвам готова смес за гювеч, а през лятото правя различни варианти на комбинации от зеленчуци. Булгурът е перфектна добавка, защото съдържа протеин с ниско съдържание на мазнини, високо съдържание на фибри, които създават чувства на ситост и почистват отпадъчните шлаки в храносмилателния тракт, също така регулират обмяната на веществата. Половин чаша варен булгур, съдържа 76 калории. Ястието предложено тук е достатъчно за две порции. Една порция от 250 грама зеленчуци на тиган с булгур, съдържа около 280 калории.
Продукти:
400 гр зеленчуци \ замразена смес за гювеч през зимата или пресни по избор
3 с.л. булгур средно смлян
2 домата
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 с.л. олио
хималайска сол
черен пипер, мерудия
Приготвяне:
Загрявате олиото в тигана и слагате нарязания червен лук да се задуши. Добавяте булгура и бъркате енергично за да не залепне. След булгура изсипвате нарязаните зеленчуци и наливате половин чаена чаша топла вода, разбърквате добре и оставяте да покъкри около 10 минути и добавяте нарязаните на ситно домати и пресования чесън и подправките. Разбърквате добре, оставяте още 5-10 минути и ако зеленчуците са започнали да омекват, дръпвате от котлона и захлупвате тигана с капак или алуминиево фолио. Изчаквате 30 минути и сервирате с подходяща салата.
Още основни ястия от блога:
Сарми от лапад с гъби и булгур:
http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/04/blog-post_20.html
Руло от филе от бяла риба тук:
http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/04/roll-of-white-fish-fillets.html
Чеснови пилешки бутчета с бира тук:
http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/04/blog-post_9.html
Панирани тиквички на фурна тук:
http://healthy1001recipes.blogspot.bg/2016/04/breaded-roast-zucchini_6.html
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/