Рецепта за чудесно есенно предястие или разядка, може да се ползва за гарнитура или просто за намазване върху препечена филийка. Нискокалорично, поради добавената извара, много вкусно и ароматно, подходящо и за възрастни и за деца. Може да се приготви само с белтъци, ако жълтъците трябва да се изключат от менюто.
Продукти:
2 патладжана
2 зелени пиперки
150 гр извара
50 гр сирене
2 сварени яйца
2-3 с.л. кисело мляко
1-2 с. л. зехтин
чесън
сол
магданоз
черен пипер
Приготвяне:
Патладжаните и пиперките се изпичат и се обелват. Яйцата се сваряват твърдо. Изчистените патладжани и пиперки се нарязват на ситно.
В купа се разбъркват добре: нарязаните зеленчуци, яйцата също нарязани, добавят се изварата, натрошеното сирене / може вместо сиренето да се използва 200 гр извара/, пресования чесън, черния пипер, сол на вкус и ситно нарязания магданоз.
Получава се гъста смес, към която се добавя зехтина и малко кисело мляко, до желаната гъстота. Всичко това се разбива в блендер или пасатор до получаване на хомогенна консистенция.
Това е всичко! Да ви е сладко :)
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/