Рецепта за хрупкави картофи соте на фурна - леко пикантни, ароматни и много вкусни. Скоро в едно заведение видях картофи соте, изглеждаха превъзходно и вероятно бяха много вкусни, но само за момент си представих в каква мазнина са пържени и реших да си ги направя сама у дома. Резултатът е страхотен и надмина очакванията ми. Получиха се превъзходни картофчета, мекички отвътре и хрупкави отвън. Малко преварих картофите и те се натрошиха и на по-малки парченца, а не както ми се искаше на добре отрязани кубчета, но именно малките, станаха най-хрупкави и най-вкусни. И така:
Продукти:
1 кг картофи
150 мл бира
100 мл олио или зехтин
80 гр галета
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
млян черен пипер
къри на вкус
сол
Приготвяне:
Картофите се сваряват до полуготовност и се обелват./ Междувременно фурната се включва на 200 градуса с вентилатор./ Нарязват се на кубчета. В купичка се смесват останалите съставки и се разбъркват добре.
Картофените кубчета се изсипват в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях се изсипва сместа от купчиката и се объркват добре.
Тавата се слага в нагрятата фурна и температурата се намалява на 180 градуса и се пекат на вентилатор, докато получат приятен хрупкав загар. Поднасят се топли, поръсени с копър. Изстинали също са много вкусни.
Това е всичко! :)
Рецепта за печени картофи със сирене и домати ТУК
Картофени шницели на фурна ТУК
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/