Рецепта за шницели от картофи - печени на фурна. Приготвянето е лесно и не изисква особени умения в кухнята. Резултатът е: меки отвътре и хрупкави отвън картофени кюфтета, подходящи за основно хранене или гарнитура. Избягва се вредното пържене в много мазнина и съответно са диетични и по-здравословни от класическите картофени кюфтета.
Продукти:
1 кг картофи
4 яйца
100 гр сирене
1 ч. ч. галета
магданоз
копър
черен пипер
сол
малко мазнина за намазване
Приготвяне:
Картофите се измиват добре и се сваряват до омекване. Обелват се и се намачкват на пюре.
Добавят се 2 яйца, натрошеното сирене, млян черен пипер, магданоз и копър нарязани на ситно и сол на вкус. Сместа се омесва добре.
Междувременно се включва фурната на 180 градуса. Две яйца се разбиват с вилица с малко вода, галетата се изсипва в чиния. От картофената смес се оформят сплеснати кюфтета, топват се в разбитите яйца и след това в галетата и се нареждат в тава, покрита с леко намазнена хартия за печене. Поръсват се с малко олио и се пекат в загрятата фурна.
Когато се запекат и зачервят приятно се изваждат от фурната.
Поднасят се топли,с кисело мляко с чесън и копър или със салата по желание.
Да ви е сладко!
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/