Рецепта за бързо и лесно ястие, вкусно и нискокалорично. Приготвям го на грил тиган, почти без мазнина. Парченцата запечен лук, придава очарователен вкус и аромат, на всяка хапка от бърканите яйца, в комбинация с балканската чубрица. Приготвянето отнема не повече от 10 -15 минути.
Продукти:
2 яйца
100 гр извара
1/2 глава червен лук
балканска чубрица или чубрица, червен пипер, мащерка
сол
малко олио за намазване на тигана
Приготвяне:
Разбивам яйцата с вилица и две лъжици вода, като внимавам да не се разпенят. Прибавям изварата и подправките, без солта.
Слагам на котлона грил тигана да загрее. Нарязвам лука на не много ситно, леко намазнявам тигана и слагам лука да се запече като бъркам непрекъснато, докато покафенее леко и започне да мирише приятно.
След това изсипвам яйчената смес, като продължавам да бъркам, докато яйцата станат на трохи. Накрая посолявам леко.
Поднасям с много салата според сезона.
Още рецепти с яйца ТУК
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/