Търсене в този блог

вторник, 12 юли 2016 г.

Бъркани яйца с извара и лук





Рецепта за бързо и лесно ястие, вкусно и нискокалорично. Приготвям го на грил тиган, почти без мазнина. Парченцата запечен лук, придава очарователен вкус и аромат, на всяка хапка от бърканите яйца, в комбинация с балканската чубрица. Приготвянето отнема не повече от 10 -15 минути.

Продукти:

2 яйца
100 гр извара
1/2 глава червен лук
балканска чубрица или чубрица, червен пипер, мащерка
сол
малко олио за намазване на тигана


Приготвяне:

Разбивам яйцата с вилица и две лъжици вода, като внимавам да не се разпенят. Прибавям изварата и подправките, без солта. 



Слагам на котлона грил тигана да загрее. Нарязвам лука на не много ситно, леко намазнявам тигана и слагам лука да се запече като бъркам непрекъснато, докато покафенее леко и започне да мирише приятно. 



След това изсипвам яйчената смес, като продължавам да бъркам, докато яйцата станат на трохи. Накрая посолявам леко. 


Поднасям с много салата според сезона. 



Още рецепти с яйца ТУК 










Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/