Търсене в този блог

четвъртък, 21 януари 2016 г.

Зелева супа \ cabbage soup
Това е зелева супа, която практически няма калории и може да се консумира без ограничения. Всъщност тя има някакви калории, но те се изразходват при усвояването и, тъй като за храносмилането е необходима енергия. Главната съставка на тази супа е зеле, добавят се и други зеленчуци без картофи и бобови. Не се използва никаква мазнина, но подправки без ограничение. Тази супа се използва при много диети за отслабване, като се препоръчва консумирането и през целия ден без ограничения, но само за първите няколко дни от диетичния режим.
Продукти:
1 малка зелка или половин средна
една глава лук или една връзка зелен лук
2-3 моркова
2-3 пиперки зелени и червени
гъби, тиквички, домати и др. 
млян черен пипер, 
целина
магданоз
чесън и оцет\ по желание\
сол
Приготовление:
Зеленчуците се нарязват - на ивици, на филийки, на кубчета - както решите. В тенджера се сипва вода до половината на съда. След като заври водата се добавят нарязаните зеленчуци, целината и черния пипер. 
След 15-20 минути проверявате морковите дали са омекнали. Ако те са готови, значи всички други зеленчуци са сварени. Отделно пресовате чесън и добавяте оцет към него. С това се овкусява супата\ по желание\.  При подходящо използване на подправките, се получава много вкусна супа. При мен всеки който е хапнал от нея, си я изяжда до край, въпреки първоначалното недоверие на пръв поглед. :)

Може да се добавят от ръжените сухарчета като крутони към супата. Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/