Търсене в този блог

четвъртък, 30 юни 2016 г.

Лесна бисквитена торта с кисело мляко и плодове








Рецепта за вкусна и бърза бисквитена торта с кисело мляко и плодове според сезона. Аз използвах праскови и череши и подсладих с фруктоза / натурална плодова захар/ . Фруктозата е близо два пъти по сладка от бялата захар, по-лесно се усвоява от организма и е с по-нисък гликемичен индекс от глюкозата.  За тези които броят калориите - едно парче от тази торта или 1/12 съдържа около 160 калории, по мои изчисления. За сравнение - една шок. вафла е около 300 калории.


Продукти: 

200 гр бисквити / аз използвах "Ревю" с овесени ядки
400 гр нискокалорично цедено кисело мляко 2%
600 гр нискокалорично кисело мляко / аз използвах 0,1%
500 гр микс от плодове / праскови, бели и червени череши
100 гр фруктоза
20 гр желатин
2-3 ванилии
20 гр кокосови стърготини
сироп от арония или друг / по желание


Приготвяне:

Плодовете се и измиват и нарязват на парчета. Бисквитите се начупват и всичко се смесва в купа. 



В друга купа се смесват двата вида  кисело мляко, ванилията и фруктозата. 



Желатина се разтваря според описанието на опаковката и след като се разтопи се добавя към подсладеното мляко. 



Във форма за торта двете смеси - плодовата и млечната се разбъркват добре. Наръсва се с кокосовите стърготини, покрива се с фолио и се слага в хладилника за няколко часа. 



След като стегне може да се украси с плодове или да се поднесе със плодовия сироп. 








Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/