Търсене в този блог

четвъртък, 21 януари 2016 г.

Ръжени чеснови сухарчета \ rye crackersМного подходящи за хранителен режим за отслабване, ръженият хляб съдържа много полезни аминокиселини, витамини от група В и много минерали. Спомага за изхвърлянето на токсините от организма, нормализира нивото на инсулин и холестерол, спомага за работата на стомашно чревния тракт. Специалистите по хранене, препоръчват ръженото брашно да се примесва с пшеничено 85% към 15%, с цел по лесното усвояване от организма. 100 грама ръжен хляб съдържа 250 калории, една филийка е около 25-30 гр, което според моите изчисление е около 75 калории. Сухарчетата могат да се похапват просто със шарена сол, да се използват като крутони към супи или всичко което ви дойде наум.

Необходими продукти:
един ръжено пшеничен тостерен хляб\ непременно трябва да е тостерен, ако е друг не се получават хрупкави сухарчета\ ,
1-2 скилидки чесън

Приготовление:
Първо включвате фурната на 250 градуса от горе и от долу с вентилатор. Докато изкачвате да се загрее, подреждате филийките в тавата \ аз използват тавата от фурната\.


След като загрее достатъчно, запичате филийките, докато получат приятен загар. Това трябва да стане бързо, обикновено за около 5-10 минути. Няма нужда да се обръщат, запичат се и от двете страни едновременно. Изваждат се от фурната и докато са още горещи се натъркват със скилидки чесън. Резултатът: ароматни и хрупкави ръжени сухарчета, на които трудно може да се устои! :)


Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/