Една рецепта за приготвяне на вкусно и ароматно филе от бяла риба / подходяща е за всеки вид бяла риба / . Бялата риба е с много фина консистенция и е подходяща за всякакъв вид диети, стига да е приготвена по подходящ начин. Противно на всеизвестното мнение, че е най-вкусна панирана или пържена с брашно, предложената тук рецепта доказва че това изобщо не е вярно. Финия вкус на филето на бялата риба, успешно се допълва от аромата на подправките и я прави уникално вкусна и на всичко отгоре е толкова лесно да се приготви, дори от начинаещи кулинари.
Продукти:
700 гр филе от бяла риба
150 мл бяло вино
2-3 скилидки чесън
2 ч.л. червен пипер/ сладък или лют
3 с. л. олио
къри
млян черен пипер
сол
босилек
магданоз
Приготвяне:
Чесънът се пресова и в купа се смесват всички подправки с изключение на магданоза, който се нарязва на ситно.
Рибното филе се измива, нарязва и подсушава. В подходящ съд или в направо в тавичката за печене, се слагат парчетата риба, заливат се със сместа от подправките и се наръсва с магданоза. Всичко се обърква добре и се оставя в хладилник за половин час.
Фурната се загрява добре на 200 градуса. Рибните филета заедно с подправките се изсипват в тава и се пекат във фурната, докато останат само на мазнина и се запекат добре отгоре.
Поднасят се с подходяща салата.
Още рецепти с риба ТУК
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/