Търсене в този блог

неделя, 26 юни 2016 г.

Филе от бяла риба на фурна в пикантен винено чеснов сос




Една рецепта за приготвяне на вкусно и ароматно филе от бяла риба / подходяща е за всеки вид бяла риба / .  Бялата риба е с много фина консистенция и е подходяща за всякакъв вид диети, стига да е приготвена по подходящ начин. Противно на всеизвестното мнение, че е най-вкусна панирана или пържена с брашно, предложената тук рецепта доказва че това изобщо не е вярно. Финия вкус на филето на бялата риба, успешно се допълва от аромата на подправките и я прави уникално вкусна и на всичко отгоре е толкова лесно да се приготви, дори от начинаещи кулинари.


Продукти:

700 гр филе от бяла риба
150 мл бяло вино
2-3 скилидки чесън
2 ч.л. червен пипер/ сладък или лют
3 с. л. олио
къри
млян черен пипер
сол
босилек
магданоз

Приготвяне:

Чесънът се пресова и в купа се смесват всички подправки с изключение на магданоза, който се нарязва на ситно. 




Рибното филе се измива, нарязва и подсушава. В подходящ съд или в направо в тавичката за печене, се слагат парчетата риба, заливат се със сместа от подправките и се наръсва с магданоза. Всичко се обърква добре и се оставя в хладилник за половин час. 




Фурната се загрява добре на 200 градуса. Рибните филета заедно с подправките се изсипват в тава и се пекат във фурната, докато останат само на мазнина и се запекат добре отгоре. 








Поднасят се с подходяща салата.  

Още рецепти с риба ТУК 


Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/