Рецепта за вкусна и здравословна пролетна салата, съдържаща свежи витамини, много минерали и фибри. Може да се добавят и други продукти, според вкуса и сезона. Може да се консумира при различни диети, с изключение на заболявания на стомашно-чревния тракт, поради богатото съдържание на фибри. Бобът се препоръчва при наличие на висок холестерол и при диабет и е основен източник на белтъчини. За оптималното усвояване на желязото от този полезен продукт, той трябва да се консумира в комбинация със зеленчуци, съдържащи витамин С.
Продукти:
300 гр бял боб
1 зелена салата
2-3 стръка зелен лук
1 глава червен лук
2 моркова
сол
зехтин
ябълков оцет или лимон
магданоз
Приготвяне:
Салатата се приготвя изключително лесно: Бобът се накисва няколко часа в студена вода, която се сменя един или два пъти. Сварява се, като се внимава да не се превари и да се разкашка. Минава се през студена вода, за да се стегне. Оставя се в гевгир или сито да се отцеди добре. В купа се смесват: нарязаната зелена салата, зеленият лук, червеният лук нарязан на ивици и настърганите моркови. Разбъркват се добре и се добавя свареният боб. Всичко се овкусява със зехтина и оцета или лимона. Наръсва се с нарязан на ситно магданоз.
Да ви е сладко!
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/
Зелена салата с риба и авокадо можете да видите ТУК
Зелена салата с пушено сирене - рецептата е описана ТУК
Нискокалорична салата с домати ТУК:
Да ви е сладко!
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/
Зелена салата с риба и авокадо можете да видите ТУК
Зелена салата с пушено сирене - рецептата е описана ТУК
Нискокалорична салата с домати ТУК:
Салата "Снежанка" с извара ТУК