Търсене в този блог

събота, 15 октомври 2016 г.

Хайвер от патладжан





Рецепта за чудесно есенно предястие или разядка, може да се ползва за гарнитура или просто за намазване върху препечена филийка. Нискокалорично, поради добавената извара, много вкусно и ароматно, подходящо и за възрастни и за деца. Може да се приготви само с белтъци, ако жълтъците трябва да се изключат от менюто.

Продукти:

2 патладжана
2 зелени пиперки
150 гр извара
50 гр сирене
2 сварени яйца
2-3 с.л. кисело мляко
1-2 с. л. зехтин
чесън
сол
магданоз
черен пипер



Приготвяне:

Патладжаните и пиперките се изпичат и се обелват. Яйцата се сваряват твърдо. Изчистените патладжани и пиперки се нарязват на ситно. 





В купа се разбъркват добре: нарязаните зеленчуци, яйцата също нарязани, добавят се изварата, натрошеното сирене / може вместо сиренето да се използва 200 гр извара/, пресования чесън, черния пипер, сол на вкус и ситно нарязания магданоз. 




Получава се гъста смес, към която се добавя зехтина и малко кисело мляко, до желаната гъстота. Всичко това се разбива в блендер или пасатор до получаване на хомогенна консистенция.  
Това е всичко! Да ви е сладко :)





Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във        ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/