Търсене в този блог

неделя, 30 септември 2018 г.

Печени чушки / пиперки с подлучен млечен сос



Една лесна рецепта за много вкусно и бързо ястие - печени пиперки със сос от мляко, сирене и чесън. Есента е сезона на печените чушки, но за щастие, печени чушки могат да се консервират, така че, рецептата може да се ползва през всички сезони. Ако искате сосът да е нискокалоричен, можете да ползвате извара вместо сирене и нискокалорично кисело мляко. Може да се ползва и с други зеленчуци - печени тиквички, патладжани, заливка за нарязани пресни домати или каквото ви дойде наум. Сосът е чудесен и само с препечена пълнозърнеста филийка.

Продукти:

10 печени пиперки / чушки - червени или зелени
100 гр изкиснато и обезсолено сирене или извара
300 гр кисело мляко
1/2 връзка копър
2-3 скилидки чесън

1с.л. зехтин - не е задължително
сол - ако има нужда

Приготвяне:

В купа слагаме сиренето / изварата, киселото мляко, копъра и пресования чесън. 


Разбиваме с блендера или пасатора на пюре. Ако ви е гъста консистенцията, можете да добавите още кисело мляко и обратно, ако искате да сгъстите, добавяте още сирене или извара. Ако ви е постно, можете да сложите една лъжица зехтин, аз не съм , защото мисля че мазнината от млечните продукти  е достатъчна. Посолявате при нужда. 




Сосът се залива върху печените чушки или други печени или сурови зеленчуци. Може да се похапва с препечена филийка и балканска шарена сол или кой както му е вкусно. :)




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля харесайте страницата ми във ФБ:

                                     https://www.facebook.com/healthy1001recipies/