Готвенето на пуйка, никак не е проста работа, но си струва времето и усилията. Резултатът е вкусно ястие с крехко месо, което се топи в устата. Домашната пуйка е отгледана по природосъобразен начин, без антибиотици и хормони, които са добавени в храната на промишлено отглежданите птици. Тази рецепта предлага, приготвяне по максимално здравословен начин - без запръжки и допълнително добавени мазни животински продукти. |Главното при изпълнението на рецептата е задушаването на всички продукти в собствените си сокове, достатъчно време, за да поемат взаимно аромата и вкуса им.
Продукти:
1 кг парчета от домашна пуйка
1 кг картофи
1 глава лук
2-3 моркова
1-2 домата
млян черен пипер
джожден
чубрица
червен пипер или готова пикантна подправка за птиче месо
2-3 супени лъжици зехтин
сол
Приготвяне:
От вечерта подготвяте месото : измивате го, подсушавате, обърквате го добре с пикантната подправка, зехтин, черния пипер, сол, морковите и лука. Покривате с фолио и оставяте в хладилника цяла нощ.
Когато месото започне да се отделя от кокала, добавяте нарязаните картофи, домати, джожден и чубрица и топла вода. Ако искате да получите повече сос, добавяте повече вода.
Покривате отново с фолиото и печете така още около един час, докато картофите омекнат добре, но без да се разкашкват, а месото стане напълно крехко. След това махате фолиото и запичате до получаване на крехка, хрупкава коричка на месото.
Да ви е вкусно :)
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/