Търсене в този блог

понеделник, 1 август 2016 г.

Омлет с белтъци / Egg White Omelette.






Рецепта за един белтъчен омлет, толкова известен сред спортистите, защото е с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати. Освен това липсата на жълтъци, се ползва за диета на хора с повишен холестерол в кръвта. Смесения произход на белтъка в тази рецепта, го прави по-бавно смилаем, така че е подходящ за хора с бавен метаболизъм. Приготвен по този начин, омлетът с белтъци съдържа малко калории и е подходящ при диети за отслабване. Една порция от приблизително 400 гр съдържа около 250 калории.  Приготвя се бързо, освен това е с много приятен вкус.

Продукти:
4 белтъка
1 цяло яйце
1 зелена пиперка/ може и червена
1/3 връзка магданоз
150 гр извара
1/2 домат или 1-2 с.л. пюре
сол
черен пипер
1 ч.л зехтин 

Приготвяне: 

Белтъците и яйцето се разбиват, до получаване на еднородна смес. Прибавят се изварата, ситно нарязаната пиперка и ситно нарязания магданоз. Посолява се леко. 
Домата се нарязва на ситно или се настъргва и се оставя настрана. 



Загрява се тиган с незалепващо покритие и намазва леко с мазнината. Изсипва се белтъчната смес и се запича от едната страна за няколко минути, докато краищата покафенеят леко. 


После се обръща от другата страна и се допича. 



Готовият омлет се наръсва с черен пипер, слага в чиния и веднага отгоре се добавят доматите.  или доматеното пюре. Може да се гарнира с маслини, други зеленчуци или някакво месо. 





Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: