Търсене в този блог

петък, 4 ноември 2016 г.

Катък с извара






Рецепта за вкусен катък, приготвен с извара вместо с традиционното сирене. Резултатът е нискокалорично предястие, изключително приятно на вкус и доста засищащо. За тези, които искат да го направят още по-нискокалорично, може да не добавят зехтин. Заместването на сиренето с извара е  предимство и за тези които трябва да избягват солените храни.



Продукти: 


4-5 печени и обелени червени пиперки
200 гр извара - аз използвам обезмаслената на Олимпус, защото е по-фина
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. зехтин
2-3 с.л. кисело мляко
сол на вкус
шарена планинска сол - по желание



Приготвяне:


Печените пиперки се нарязват на ситно и се слагат в подходяща купа. 




Добавя се изварата и се разбърква добре. 



Към добре разбъркана смес се добавят пресования чесън, солта, шарената сол, зехтинът и малко кисело мляко, за да се получи желаната консистенция. 




Всичко се обърква много добре и се поднася с подходяща украса. Може да се консумира като предястие или просто да се похапва с препечена филийка. 




Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във                ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/