Рецепта за чудесен десерт с тиква. Никак не е труден за приготвяне, много вкусен и приятен, подходящ за есенно зимния сезон, когато наличието на пресни плодове и зеленчуци е силно ограничено.
Продукти:
1 кг тиква - изчистена
1 л прясно мляко
5 яйца
фруктоза, стевия или захар на вкус
ванилия
Приготвяне:
Тиквата се нарязва на парченца и се сварява в малко вода до омекване.
Омекналата тиква се пасира в тава и се подслажда на вкус.
В купа се разбиват яйцата и се добавя прясното мляко и ванилията.
Млечната смес се добавя към пасираната тиква и всичко се разбърква добре.
Тавата със сместа се пече в загрята фурна на 180 градуса, до леко зачервяване. Получава се пухкаво леко кремче, което се реже на парчета и се поднася гарнирано по желание. Аз съм му добавила цедено кисело мляко, сурови слънчогледови ядки и школадови пръчици.
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/