Тук предлагам една чудесна рецепта за пилешко месо, задушено с грах и моркови, която може да се приготви и в глинен съд с капак. Лесно за приготвяне ястие, но толкова вкусно и ароматно, че трудно може да му се устои. Освен това, се избягват запръжки, ястието просто се задушава с всичките си аромати, докато остане само на мазнина. За тези които, трябва да избягват кожата на пилето, могат просто да я отстранят предварително. Резултатът е вкусно и крехко, прекрасно и неустоимо пилешко - зеленчуково основно, което се топи в устата. Дори децата, които не обичат готвени зеленчуци, си похапват с удоволствие, още повече ястието е не само уникално вкусно, но и с много приятен външен вид, благодарение на приятната си цветова комбинация.
Продукти:
2 пилешки бутчета
300 гр грах / пресен, замразен или консервиран
2 големи моркова
1 глава червен лук
500 гр домати / пресни или консервирани
2с.л. олио или зехтин
сол
черен пипер
къри / сладко или люто
копър
магданоз
Приготвяне:
Лукът се обелва и се нарязва на кубчета. Бутчетата се измиват и се подсушават. В тава или глинен съд се поставят измитите бутчета, нарязантия лук, грахът,
Морковите се нарязват на кубчета, добавят се в тавата, поръсва се с подправките. Доматите се настъргват или нарязват на ситно, изсипват се и те в съда, всичко се поръсва с подправките и се поливат с мазината. Ако използвате пресен или замразен грах и пресни домати, добавете и 1 к;ч. вода. Консервираните са достатъчно течни.
и се затваря добре с алуминиево фолио или ако е глинен съд се похлупва са капака.
Пече се на 200 градуса, поне час и половина или докато месото се отделя добре от кокала и остане само на мазнина. Съдът се отвива или отхлупва и ястието се запича до приятно зачервяване на месото.
Поднася се с нарязан на ситно магданоз. Да ви е сладко.... :)
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: