Търсене в този блог

сряда, 16 ноември 2016 г.

Пиле с пипер на грил тиган




Рецепта за едно изключително вкусно здравословно ястие. Който си мисли, че здравословните рецепти не са вкусни, това ястие е абсолютно доказателство че това не е така. Не знам, къде се крие тайната, може би в това, че продуктите имат време да попият всичките си аромати взаимно или в някаква комбинация от вкусове, които се съчетават отлично..... Важното е, че просто си облизахме пръстите, и ще приготвяме тази рецепта отново и отново. Основната идея идва, от няколко подобни рецепти в комбинация от рецепта за китайска храна с пиле и пипер, но пречупено през моята призма и изчистено от някои нездравословни,/ от моя гледна точка/прибавки и технологични действия. И така:

Продукти:

500 гр варено пилешко месо изчистено без кожата
2 големи червени пиперки
2 големи зелени пиперки
1 глава червен лук
2 домата или около 200 гр от буркан
2-3 скилидки чесън
200 мл пилешки бульон - от вареното пиле с добавен морков и целина
млян черен пипер
магданоз
1ч.л. олио - може и без него
сол на вкус

Приготвяне:


Пилешкото месо се нарязва на парчета /добре е да е домашно пиле/, пиперките се почистват и нарязват на ивици, лукът почистен и нарязан на кубчета, скилидките чесън - също почистени. 





Грил тигана се намазва с олиото и се загрява на котлона. Слага се лукът да се позапече. 




Добавят се пиперките, да се запекат и те, като всичко се поразбърква леко, за да се запече равномерно.




Не трябва да се разкашква, добре е да си остане леко хрупкав до края / с тази цел, пипера е нарязан на големички ивици/.  Добавя се пилешкото месо и две лъжици от бульона.




Продължава се с лекото разбъркване. Щом бульонът изври, се добавят още две лъжици и така до свършването на бульона. Ястието се посолява на вкус, поръсва се с черен пипер, чесънът се пресова направо в тигана.




 След това се добавят доматите / ако са пресни се настъргват/ и лекото разбъркване продължава ....





до пълното извиране на течността. Продуктите са поели всички свои аромати и аромата на подправките. Ястието се поръсва с нарязан магданоз и се оставя да изстине.




Поднася се с препечени филийки или с чеснови ръжени сухарчета от рецептата ТУК.





Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във 
                                         ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/