Търсене в този блог

неделя, 20 ноември 2016 г.

Печени кюфтета от рибена кайма




Рецепта за чудесни рибни кюфтета. Изключително вкусни и здравословни, тези рибени кюфтета са добро попадение за всякакъв вид диети и за деца. Приготвят се от филе от бяла риба, не се пържат, съдържанието на мазнината в кюфтетата е твърде малко. Дадената тук рецепта е с филе от хек, може да се ползва и друг вид риба, например скумрия, но в този случай няма нужда да се добавя мазнина в каймата, защото скумрията е достатъчно мазна риба.


Продкти: 
1 кг хек или 700 гр филе
1 глава лук
2 яйца
200 гр галета 
2-3 скилидки чесън
3 с.л. зехтин или олио
черен пипер
магданоз
сол

Приготвяне:


Рибата се обезкоставя и филетата се измиват и подсушават. 




Смилат се в месомелачка или в блендер, ако филето е много крехко, може да се нареже на много ситно. Към получената кайма се добавят двете яйца, 1 супена лъжица зехтин, 4 супени лъжици галета, нарязаната на ситно глава лук, пресования чесън и подправките на вкус. Ако каймата ви се вижда малко рядка, можете да добавите още малко галета. 




Всичко се омесва добре, покрива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 1-2 часа. 




Фурната се включва на 200 градуса да загрее. От каймата се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се редят в тава покрита с хартия за печене.  Поливат се тънко със зехтин или олио и се пекат в нагорещената фурна. 




Пекат се до приятно зачервяване и се поднасят със салата, пюре от картофи или кисело мляко с чесън и магданоз.









Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ: https://www.facebook.com/healthy1001recipies/